Lisä-ansiota koulun ohella?

Viime torstaina meillä oli ensimmäinen koulupäivä. Hieman jännitti että ketkähän kaikki on opiskelemaan päässeet, vaikka eipä minulle ollut kuin muutaman naama jäänyt mieleen pääsykokeista. Luokka oli positiivinen yllätys jo ihan senkin takia että meitä ”vanhuksia” oli yllättävän paljon, eli ei tarvitse aivan yksinään olla nuorten seassa 🙂 Eiköhän me siis tuolla porukalla tulla toimeen aivan loistavasti.

Itselleni Parturi-kampaajan ammatti on aina ollut se unelma-ammatti, mutta erinäisten sattumuksien kautta tieni vei muualle. Peruskoulusta Lastenohjaajaopintoihin jotka eivät olleet heiniäni, mutta koulun kävin loppuun ja muutaman vuoden tein töitä lasten parissa. Sitten löysin tieni myynnin pariin mieheni yrityksen myötä, myyntihommissa menikin sitten melkein 10 vuotta. Kävin Myynnin ammattitutkinnon oppisopimuksella ja viimeisessä työpaikassani suoritin oppisopimuksella Johtamisen erikoisammattitutkinnon.  Joulukuussa 2013 saimme pojan ja nyt puolitoista vuotta kotona ollessani minulla oli aikaa miettiä tulevaisuutta. Aika nopeasti olikin selvää että irtisanoudun vakituisesta paikasta ja haen kouluun. Meillä tuli samaan syssyyn paikkakunnan vaihto kotiseudulle ja ostimme vanhan omakotitalon jota nyt remppaamme. Mieheni on myös kotona, eli meillä oli yhdessä vuoden verran ”hyppää pois oravanpyörästä”-hetki. Mieheni irtisanoutui myös vakituisesta työpaikastaan. Emmekä ole katuneet päivääkään. Mieheni on edelleen kotona pojan kanssa ja rempataan aina silloin kun kerätään. Rahallisesti alkaa olla totta kai tiukkaa (opintolainaa en halua ottaa) ja jotain lisähommaa on pakko keksiä koulun ohelle.

Mietin vaihtoehtoja; vanhojen huonekalujen kunnostaminen ja niiden myyminen?!, verkostomarkkinointiin liittyminen uuden kahvibisneksen myötä?!, siivoushommat viikonloppuisin?!….Ei mikään kuulostanut hyvältä paitsi ehkä tuo vanhojen huonekalujen kunnostaminen.

Hetken jos toisenkin pähkäiltyäni ajattelin että järkevin minua on tehdä hommia jotka liittyvät kauneudenhoitoalaan. Siispä ilmoittauduin Mikkelissä järjestettävään ”Klassiset ripsienpidennykset”- koulutukseen josta saan täydet valtuudet ja opit toimia ripsipidennysten tekijänä. Ajatuksena oli tehdä ripsiä kotona sekä kotikäynteillä asiakkaiden luona. Tämä nyt ei varmasti minua rikastuta ylettömästi, mutta varmasti jotain helpotusta tuo 🙂 Haluaisin käydä vielä ”Kulmakoulutuksen”, mutta tuo taitaa olla niin tuore trendi, että koulutukset ovat vielä naurettavan kalliita (n. 850€-1100€). Siinä saisi muutaman tuuhennoksen asiakkaiden kulmiin tehdä ennen kuin pääsisi leivälle 😀 Eli mennääns ainakin tämä loppuvuosi tuolla ripsihommalla ja huonekalujen kunnostamisella. Ripsikoulutus minulla on syyskuun alussa ja silloin laittelen tänne sitten tarkemmin tietoa koko koulutuksesta hintoineen yms.

Perjantaina saatiin koulussa jo pestä toistemme hiuksia…Mitenkä sekin oli jo niin hauskaa?! 🙂

Oma sairaus kolmekymppiskuvaan viime syksynä :D Kuvan otti Alias Studiot Kuopiossa. Kaverin kanssa repäistiin ja otettiin kunnon synttärikuvat.

Oman itseni stailaus kolmekymppiskuvaan viime syksynä 🙂 Kuvan otti Alias Studiot Kuopiossa. Kaverin kanssa repäistiin ja otettiin kunnon synttärikuvat.

/Salla

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *